Brownie Tarifi
Brownie (Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler
– 1 su bardağı sıvı yağ
– 2 su bardağı şeker
– 2 su bardağı süt
– 1 paket kakao
– 1 paket vanilya
– 1 paket kabartma tozu
– 2 su bardağı un
Süslemek için
– Hindistan cevizi
Brownie (Islak Kek) Tarifi Yapılışı
1. Islak Kek için ilk olarak hamuru hazırlayalım Unun ve kabartma tozunun haricindeki bütün malzemeyi çırpma kabına alıp, 5 dakika mikserle çırparız. Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırırız (pişen kekin üzerine dökmek için). Ayırdıktan sonra kalan karışıma unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kek hamurumuz hazır.
2. Kek hamurunu fırın kabına boşaltalım. Büyük boy kare borcama veya bu ölçülerde bir tepsiye yağladıktan sonra hamuru boşaltırız.
3. Kekimizi pişirelim. 175 derecede 30 dakika pişiririz.
Kekinizin ortasına elinizle bastırın, eğer pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin iyice pişmesini sağlayın.
Kekinizin ortasına elinizle bastırın, eğer pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin iyice pişmesini sağlayın.
4. Keki ıslatalımFırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın. Sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün.
5. Islak kekimizi süsleyelim Kekimiz soğuduktan sonra hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
6. Notlar:Kek hamurunun kıvamı krepten çok az koyu olmalı. Eğer daha koyu olursa kekimiz yumuşak olmaz.
Cansel hanım en kısa zamanda denicen bunu :)
YanıtlaSil