Poğaçalar

Gül Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
  • 1 maya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 kaşık tozşeker
  • 1 kaşık tuz
İç harcı;
  • 2 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 3-4 patates
  • Tereyağ ,tuz
  • Karabiber

Gül Poğaça Tarifi Yapılışı

İlk iç harcımızı hazırlıyoruz. Soğanları küp küp yapıp pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz. İyice kavrulunca daha önceden haşlanmış patatesleri katıp ,tereyağ ,tuz ,karabiber ve az salça katıp az daha kavurup kenara alıyoruz.
Yok uğraşamam deseniz direk peynirli de yapabilirsiniz.
Daha önceki tarifimde pamuk poğaça olarak verdiğim hamurun aynısı ile yapıyoruz tarifimizi. Hamuru yoğurup mayalandırıyoruz. Fındıktan biraz büyükçe bezeler yapıyoruz. Elimizle açıp 5 tane bezeyi resimdeki şekilde yarısı üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Kenarına harcı koyup yuvarlıyoruz. Ortadan kesip ikiye ayırıyoruz. Kestiğimiz kısım alta gelecek şekilde muffin kalıplarına koyuyoruz. Yumurta sarısı sürüp 220 derecede pişiriyoruz.

Kremşantili Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşayan tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3’5 su bardağı kadar elenmiş un
İç malzemesi:
  • Küp küp doğranmış sucuk ve kaşar peyniri
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı çörek otu

Kremşantili Poğaça Tarifi Yapılışı

Sizlere muhteşem yumuşacık bir poğaça tarifi vermek istiyorum.
Bu çok lezzetli ve pratik olan puf puf poğaçanın tarifine hemen geçiyorum. Mutlaka denemelisiniz. Tereyağ, sıvı yağ, süzme yoğurt, kremşanti ve yumurta akını elinizle karıştırın o sırada kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Avucumuzda açıp ortasına sucuk ve kaşar peyniri koyup kapatıyoruz yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tesisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip ısıtılmamış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kap Kek Tarifi

Waffle Tarifi

Brownie Tarifi