Kedidili Pastası Tarifi
Kedidili Bisküvili Pasta
- 1 paket kedidili bisküvi (24 adet)
- 1 paket çikolata sosu
- Hindistan cevizi
- Damla çikolata
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı un
- 2.5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ(ya da margarin)
Bisküvileri ıslatmak için;
- 1.5 su bardağı sıcak süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Kedidili Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle kedidili bisküvilerimizi sıcak süt ve toz şekerli karışım ile ıslatıp (batırıp çıkartıyoruz bisküvilerimizi) borcama (herhangi bir tepsiye de olabilir) diziyoruz. 12 tanesini dizelim, diğer 12 tanesini de diğer kata dizeceğiz.
Muhallebisi için un, şeker ve süt çırpıcı ile devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave edilir. Kısık ateşte 2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır. Topaklanma olduysa ocaktan aldıktan sonra mikserle çırpınız.)
1 kat dizdiğimiz kedidili bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökelim, damla çikolatasını serpiştirelim, tekrar üzerine ıslattığımız bisküvileri(kalan 12 adet) dizelim ve en son bisküvilerin üzerine hazır çikolata sosunu (paketin üzerindeki gibi yapınız) dökelim. Hindistan cevizi serpelim. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Biraz zor bir tarif ;)
YanıtlaSilGüzel sonuç alacağın bir tarif ;)
Sil