Tuzlu Kurabiyeler

Susamlı Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta – 1 tanesi üzeri için
  • Susam – çörek otu -tuz

Susamlı Çubuk Tarifi Yapılışı

Margarin, un, tuz, yumurta, ve yoğurt iyicene yoğrulur hamur oluşur .Hamuru merdane ile düz yapıp parmak kadar kesilir parmak kalınlığında .Fırın tepsisine yağlı kağıt konulur çubuklar eklenir üzerine yumurta sürülür ve susam dökülür 180 derecede pişirilir afiyet olsun

Tuzlu Sirkeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g tereyağ (yumuşamış),
  • bir Türk kahve fincanı sıvı yağ,
  • yarım Türk kahve fincanı elma sirkesi,
  • 1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine )
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Tuzlu Sirkeli Kurabiye Tarifi Yapılışı

Yumuşak tereyağ, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler karıştırılıp biraz yoğrulur. En son un ve kabartma tozu ilave edilip ne çok yumuşak ne sert bir hamur elde edilir ve elde edilen hamurdan 3 uzun şerit yapılıp kesilir.  Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürülüp arzuya göre çörek otu, susam ya da haşhaş serpilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kontrol edilerek pişirilir (not:küçük oldukları için çabuk pişiyorlar ) afiyet olsun.

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta ( aklar dışına )
  • 125 gram margarin
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar )
  • Bolca kavrulmuş susam

Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

Bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarini alıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip margarini eziyoruz. Un ve kabartma tozunuda koyduktan sonra yoğuruyoruz. Çok katı olmayacak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. Önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kap Kek Tarifi

Waffle Tarifi

Brownie Tarifi