Tuzlu Kurabiyeler
Susamlı Çubuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 su bardağı un
- 250 gr margarin
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta – 1 tanesi üzeri için
- Susam – çörek otu -tuz
Susamlı Çubuk Tarifi Yapılışı
Margarin, un, tuz, yumurta, ve yoğurt iyicene yoğrulur hamur oluşur .Hamuru merdane ile düz yapıp parmak kadar kesilir parmak kalınlığında .Fırın tepsisine yağlı kağıt konulur çubuklar eklenir üzerine yumurta sürülür ve susam dökülür 180 derecede pişirilir afiyet olsun
Tuzlu Sirkeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Tuzlu Sirkeli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Yumuşak tereyağ, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler karıştırılıp biraz yoğrulur. En son un ve kabartma tozu ilave edilip ne çok yumuşak ne sert bir hamur elde edilir ve elde edilen hamurdan 3 uzun şerit yapılıp kesilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürülüp arzuya göre çörek otu, susam ya da haşhaş serpilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kontrol edilerek pişirilir (not:küçük oldukları için çabuk pişiyorlar ) afiyet olsun.
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta ( aklar dışına )
- 125 gram margarin
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar )
- Bolca kavrulmuş susam
- 2 yumurta ( aklar dışına )
- 125 gram margarin
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar )
- Bolca kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
Bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarini alıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip margarini eziyoruz. Un ve kabartma tozunuda koyduktan sonra yoğuruyoruz. Çok katı olmayacak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. Önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarini alıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip margarini eziyoruz. Un ve kabartma tozunuda koyduktan sonra yoğuruyoruz. Çok katı olmayacak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. Önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder