Pastalar
Limonlu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
KREMASI İÇİN :
- 1, 5 şu bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1, 5 çay bardağı limon suyu
- 2 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket krema
Limonlu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
Pandispanya için 6 yumurtanın sarısı ve akı ayrılır. Akına bir çimdik tuz atılır ve kremsanti kıvamına gelene kadar çırpılır. Sarısına şeker yavaş yavaş ilave edilerek çırpılır. Başka bi kapta un nişasta kabartma tozu ve vanilin iki kere elenir. Sarısına 2 defada katılıp tahta kaşıkla karıştırılır. (çok karıştırmamaya dikkat edin unun içinde ki gluten açığa çıkarsa pandispanya kabarmaz ) son olarak yumurtanın akı 3 defada eklenip dıştan içe spatula ile karıştırılır. Kalıba yağlı kağıt serilir karışım kalıba boşaltılır. 180 derecede 40 dakika da pişirilir. Krema için yumurta ve şeker çırpılır. Limon suyu, su, nişasta ve limon kabuğu eklenip pişirilir. Soğuyunca içine krema eklenip bu süre dolapta bekletilir. Pandispanya 1 gece bekletilir daha rahat kesilir. Aralarına limonlu krema sürülür ve istediğiniz meyve ya da süslemelerle servis yapabilirsiniz.
Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
– 3 yumurta
– 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker– 1 paket kabartma tozu
– 1 su bardağı un
– 1 paket vanilya
– 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker– 1 paket kabartma tozu
– 1 su bardağı un
– 1 paket vanilya
– 2 su bardağı süt
– 1 paket vanilya
– 2.5 yemek kaşığı un
– 1 yemek kaşığı nişasta
– 4 yemek kaşığı şeker
– 1 yemek kaşığı tereyağı
– 1 paket vanilya
– 2.5 yemek kaşığı un
– 1 yemek kaşığı nişasta
– 4 yemek kaşığı şeker
– 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
– 1 paket Krem şanti
Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
1.İlk olarak pastanın kreması hazırlanır. Krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Pandispanya hazır oluncaya kadar krema soğumaya bırakılır.
2. Pastamızın pandispanyasını hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
3. Pandispanyamızı pişirelim. Tepsiye yağlı kağıt sererek üzerini hafifçe sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru yayın ve 170 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin.
4. Kekimizi rulo yapalım. Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın ve sıcakken keke rulo şeklini verin. Keki yağlı kağıt ile birlikte sararsanız çok rahat olur.
5. Pastamızın kremasını sürelim. Rulo yaptığınız keki açarak kremanın tamamını üzerine yayın. Daha sonra yağlı kağıdı sarmadan tekrar ruloyu hazırlayın. Dilerseniz sarmadan önce ortadan ikiye kestiğiniz bir adet muzu veya sevdiğiniz diğer meyvelerden kremanın üzerine yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarabilirsiniz, böylece meyveli rulo pastalar yapabilirsiniz.
6. Pastamızın buzdolabında dinlendirelim. Hazırlanan ruloyu iyice soğuması için en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Aksi halde üzerine sürdüğünüz krem şanti eriyecektir.
7. Pastanın üzerini kaplayarak süsleyelim. Pasta soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini tamamen kapatın. Fındık, hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
8. Notlar: Fotoğrafta görülen pastayı ben kakao ile karıştırdığım Hindistan cevizi ile pastayı kapladım. File badem de pasta süslemekte tercih ettiğim malzemelerde biridir. Sanıldığı kadar zor değil, tüm pastayı dolapta beklemesini saymazsak yarım saatte hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bir gece buzdolabında dinlendirirseniz daha da lezzetli olacaktır
Yorumlar
Yorum Gönder