Börekler
Tavada Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yufka
- 1 bardak süt
- 2 bardak su
- 3 yumurta
- Yarım bardak sıvı yağ
- 50 gram erimiş tereyağ
- Arzuya göre kaşar peynir ve beyaz peynir(karıştırırsanız daha lezzetli oluyor)
Tavada Su Böreği Tarifi Yapılışı
Yumurta, süt, su ve yağlar bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Derin bir tavaya ilk yufka serilir daha sonra diğer yufka hazırlanmış harca batırılarak tavaya konulur. Üzerine peynirler dökülür daha sonra diğer yufka harca batırılır tekrar peynir eklenir tekrar ıslatılan yufka konur kalan peynir harcı dökülür ( 3 kat peynir olacak şekilde) Daha sonra en alta koyduğumuz yufka sarkan taraflarından toparlanır ve kalan harç böreğin üzerinde gezdirilir kısık ateşte pişirilir
Sodalı Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harç malzemeleri;
- Lor peyniri veya beyaz peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu ve susam ( isteğe bağlı )
Nefis Sodalı Üçgen Börek Tarifi Yapılışı
İlk önce kabımıza sodayı ,sütü, sıvı yağı alıp çırparak sıvı harcımızı yapıyoruz, daha sonra peynirli harcımızı hazırlıyoruz. Yufkalardan bir tanesini açıp her yerine sodalı harcımızdan sürüyoruz bu yufkamızın üzerine bir yufka daha koyup aynı şekilde harcımızdan her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz, daha sonra yufkamızı tam ortadan ikiye bölüyoruz ve kenardan başlayarak üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesip peynirli harcımızdan üç kısmına koyup muska (üçgen) olacak şekilde sarıp tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam bence çok yakışıyor ama tabi isteğe bağlı :) fırına veriyoruz. Nefis böreklerimiz hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder