Trileçe tarifi

Kraliçe Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için
  • 1 paket krema ( 200 ml )
  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
Karamel için :
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya

Kraliçe Trileçe Tarifi Yapılışı

Öncelikle yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılır.
Yarım su bardağı şeker ile sarısı, yarım su bardağı şeker ile beyazı çırpılır.
Derin bir kaba iki karışım da dökülür. Süzgeç ile elenmiş un kabartma tozu ve vanilya eklenerek aynı yönde çevirerek yavaşça köpüğü sönmeden karıştırılır. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 160 derecede yaklaşık 40 – 50 dakika pişirilir. Piştikten sonra soğuması beklenir.
( Buzdolabında soğutabilirsiniz )
Soğuduktan sonra dökeceğimiz kremayı çekmesi için kürdan ile delikler açılır, dilimlenerek kesilir..
Süt, şeker, krema karıştırılarak  kaynatıp soğutulur, kekin üzerine dökülür. ( bol sütlü tercih ettiğim için yaptığım tarifi yazdım , dilerseniz şekeri de arttırıp sütü azaltabilirsiniz )
Şeker, kalın yüzeyli bir tavada ,( ara sıra tavayı sağa sola eğerek ) eritilir. Şekerin çoğu eridiğinde tahta kaşıkla karıştırılarak tamamının erimesi sağlanır.
Kehribar renginde olduğunda sıcak su dökülüp karıştırılarak kıvam alana kadar iyice pişirilir.( 1 gün önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz ). Kullanmadan önce vanilya ekleyip karıştırılarak trileçe ve diğer tatlılarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Hazırlanan karamel , şerbeti dökülmüş kekin üzerine dökülür.

Yorumlar

  1. Karamel sosu yaparken şekerlenmemesi için ne yapmam gerekli?

    YanıtlaSil
  2. şefimiz sensin senden öğrenelim şefff.. ;)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kap Kek Tarifi

Waffle Tarifi

Brownie Tarifi