Şerbetli Tatlılar

Tulumba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 bardak soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 şu bardağı tepeleme un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Kızartmak için sıvı yağ ( Bu ölçü için 1, 5- 2 su bardağı yeterli )
Şerbeti için;
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1, 5 şu bardağı su
  • 1 kaç damla limon


Tulumba Tarifi Yapılışı

Dışarda satılan tulumba tatlılarını kesinlikle unutturacak bir tarif minik minik çıtır çıtır lezzetli mi lezzetli bir tulumba tatlısı denemeyen pişman olur net :)))))
Öncelikle serbetimizi yapıyoruz şerbetin koyu kıvamlı ve buz gibi olması gerek bu ölçülerde ki şerbet bana tam yetti ve çok aşırı bayan bir şerbet değil tam kıvamında bence :)))
teremyağ su şeker tuz tencere içine alınır ve kaynağını nokta da un ilave edilir 5 dakika boyunca hamur karıştırılır. Ocağı kapatıp bir kenarda hafif ılıklasmasini bekliyoruz ılıyan hamuru önce 1 yumurta kırıp iyice harmanlıyoruz elimizle sonra 2. Yumurtamızı da ekliyoruz ve tekrar elimizle karıştırıyoruz kıvama geldiği nokta da 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı irmiği de ilave edip tekrar karıştırıyoruz ve hamurumuz hazır :)))) krema pompası vardı ben onunla sıktım bu tatlı minik uzun ince tulumbalar ordan geliyor :))) hamurumuzdan kesip makas yardımı ile kesip tencerenin içindeki soğuk sıvı yağa atıyoruz tencere dolduğu zaman ocağın altını açıp hamurlar üste çıkınca karıştırıyoruz zaten minik ve ince oldukları için çok güzel kızarıyorlar. Kızaran hamurları geniş bir kase içinde olan şerbetin içine atıyoruz delikli kevgirle karıştırıp 10 saniye bile tutmuyoruz serbette hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Bu ölçüler le fotoğraftaki tabaktaki kadar minik tulumbam oldu, İsteğe göre Hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz çok Yakışıyor her ikisi de.

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 limon rendesi
  • 2 şu bardağı irmik
  • 1 şu bardağı yoğurt (Tam doldurmayın)
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 yemek kaşığı un
Şerbeti için
  • 3 ,5 su bardağı şeker
  • 4 ,5 su bardağı şu
  • 3 damla limon

 Revani Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba kalabalık misafirleriniz için harika bir secim ben misafirlerime yaptım herkes çok beğendi. İlk önce şerbetimizi hazırlayalım, soğuması için bir kenara bırakalım. Bir kaba önce yumurtaları koyalım iyice çırpalım sonra şekeri koyup çırpmaya devam edelim diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim yağlanmış fırın tepsisine döküp ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim şerbet soğuk tatlı sıcak olacak fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün. 

Kadayıf Sarma  Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 1 büyük kase ceviz
  • 200 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon

Pratik Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı

Ramazan yaklaşırken iftar sofralarına layık bir tatlı tarifi paylaşmak istedim. Kızartılmadan yapabileceğiniz pratik bir kadayıf sarma. Annemin değişmez bayram tatlısıdır:)) Resimdeki tepsi yarım ölçüden hazırlandı. Çok da bereketlidir.
Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu ocağa alalım. 5 dakika kaynadıktan sonra içine limonu atıp 5 dakika daha kaynatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım.
Tepsiyi tereyağ ile yağlayalım. Kadayıftan büyük bir tutam koparıp avcumuzun ortasına alalım. İçine biraz ceviz koyup kenarlarını içe kapatıp ne çok sıkı ne de çok gevşek bir şekilde saralım. Kadayıfları tepsiye dizelim. Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp tüm sarmaların üzerine kaşıkla dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar altı üstü kızarana kadar pişirelim. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökelim. En az 3 saat dinlendirip servis edelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kap Kek Tarifi

Waffle Tarifi

Brownie Tarifi